Maherosmariin
Rosmariin on armastuse ja truuduse sümbol ning on sageli osa pruudikimbust. Tänapäeval annab rosmariin armastust ka roogadele. Pasta, pitsa, ahjukartul – kõik need toidud ütlevad sellele Vahemere ürdile JAH. Sellest sobib keeta teed. Teda sobib koos kasutada tüümiani, basiiliku vm. kuivatatud maitsetaimedega.
Rosmariin, see lõhnav ürt, mis on tuntud oma kulinaarse mitmekülgsuse poolest, omab ka palju kasu tervisele. Antioksüdantide poolest rikas rosmariin aitab võidelda oksüdatiivse stressiga ja vähendab krooniliste haiguste riski. Samuti arvatakse, et see parandab mälu ja kognitiivseid funktsioone ning võib suurendada vaimset selgust ja keskendumist. Rosmariinil on põletikuvastased omadused, mis aitavad kaasa üldisele heaolule ja vähendavad põletikuga seotud vaevusi. Lisaks võib see taim aidata seedimist, stimuleerides seedeensüümide tootmist ja vähendades ebamugavustunnet.
Tänu suurepärasele maitsele ja aroomile täiendab see suurepäraselt erinevaid roogasid, pakkudes erilist maitset ja heaolutunnet.