Punased läätsed, paljude köökide põhikoostisosa üle maailma. Need läätsed on suurepärased taimse valgu allikad ja seetõttu väärtuslikuks lisandiks taime- ja vegantoidule.
Kiudainerikkad punased läätsed soodustavad seedimist, annavad täiskõhutunde ja aitavad reguleerida veresuhkrut.
Need on madala rasva- ja kalorisisaldusega, pakkudes samas suures annuses elutähtsaid mineraale, nagu raud, kaalium ja magneesium, mis on üldise tervise jaoks olulised.
Punased läätsed sisaldavad ka erinevaid B-vitamiine, sealhulgas foolhapet, mis on oluline rakkude jagunemiseks ja DNA moodustamiseks.
Lisaks muudab läätse mitmekülgsus need suurepäraseks koostisosaks suppide, hautiste, karride ja salatite valmistamisel, lisades erinevatele roogadele nii toitaineid kui ka suurepärast tekstuuri.
Sobib lastetoiduks – niisama, segatuna pooleks riisiga või köögiviljadega.
Läätsede leotamisel on Ayurveda järgi mitmeid eeliseid, nii aitavad nad seedimist ja toitainete omastamist.
Kasutamine:
Enne kasutamist peste ja leotada 4-6 tundi. 1 osa läätsede jaoks vajab 2-4 osa vett. Keeta umbes 20 minutit.
NB! Siin esitatud teavet ei tohiks tõlgendada kui soovitust ravi või muud tüüpi terviseprobleemide kohta. Soovitame teha isiklikke terviseotsuseid pärast erinevate teabeallikate hindamist.