Mahekookose kreem eraldatakse kookospähkli vilja valgest viljalihast. Sellel on paks konsistents ja kreemjas tekstuur. Sageli aetakse seda segi kookosveega, mida leidub küpsetes kookospähklites. Kookoskreemi ei leidu looduslikult. See saadakse kookospähklite valge massi segamisel veega. Tavaliselt tehakse seda vahekorras 1:1. Kui võrrelda kookosvett kookoskreemiga, siis viimane on oluliselt kaloririkkam ja toitvam.
Tänu oma suurepärasele maitsele ja kalorisisaldusele kasutatakse kookoskreemi suppide, kastmete ja magustoitude valmistamisel. Eriti populaarne on see Aasia roogade valmistamisel.
Kasuta kookoskreemi:
– Lisades paar teelusikatäit araabika mahe-oakohvile. Nii naudid mitte ainult maitsvat, vaid ka toitvat jooki.
– Lisades vahustatud kokteilile lusikatäie kookoskreemi, saad rikkaliku ja aromaatse joogi.
– Kreemi paar lusikatäit värsketele või külmutatud marjadele lisades saad erakordse magustoidu.
– Hommikupudru maitsestamisel lusikatäie kookoskreemiga saab nautida tervislikku hommikusööki, mida armastavad ka lapsed.
Kookoskreemi kalorisisaldust ei tasu karta, sest suurema osa rasvast moodustab hea MTC rasv. Teadlased esitavad tõendeid selle kohta, et MTC õli ei saa olla ülekaalulisuse põhjuseks, vaid aitab isegi kaalu kontrolli all hoida:
– Võrreldes teiste rasvadega vähendab MTC õli söögiisu;
– Tootes sisalduvad looduslikud dekaan- ja oktaanhapped kiirendavad ainevahetust ja põletavad soovimatut rasva.
– Kookoskreemis sisalduv õli normaliseerib kolesterooli ja triglütseriidide taset.
– Kookoskreemis sisalduv rasv vähendab tõhusalt põletikunähte ja erinevaid turseid.
– Uuringud on näidanud, et kookoskreem aitab vähendada maohaavandite sümptomeid ning on üsna tõhus infektsioone põhjustavate viiruste ja bakterite vastu võitlemisel.