Maitsvad, magusad, vaarikalaadsed mahemooruspuu marjad on väikesed, kuid neid iseloomustab ülikõrge väärtuslike vitamiinide ja mineraalainete sisaldus. Nad sisaldavad rohkelt C-vitamiini, rauda, A-vitamiini, E-vitamiini ja karotiini. Nad on suurepäraseks koostisosaks erinevatele toitvatele roogadele, eriti hästi sobivad hommikupudru, smuutide või küpsetiste maitsestamiseks või lihtsalt toitvaks vahepalaks. Neis on rikkalikult magusust andvat glükoosi ja fruktoosi – sel põhjusel kasutatakse neid sageli magustoiduna, neid võib kasutada isegi salatite või hautiste maitsestamiseks. Nad sobivad diabeetikutele, kuna neil on madal glükeemiline indeks, mistõttu on nad ohutu alternatiiv lisatud suhkruga maiustustele. Siiski tuleks neid tarbida mõõdukalt.
Mooruspuumarjad on rikkad tervislike pektiinide, tanniinide ja erinevate hapete poolest. Nad sisaldavad palju rauda (100 g tootes leidub kuni 2 mg rauda) ja muid mikroelemente (näiteks vask, tsink, mangaan ja seleen). Nad on rikkad ka organismile kasulike makroelementide, nagu kaltsium, kaalium, magneesium ja fosfor, poolest.
Mooruspuumarjad on vitamiinirikkad: neis on rasvlahustuvad A- ja E-vitamiinid ning C- ja B-vitamiinid. Tuleb rõhutada, et 100 g marju sisaldab kuni 40 mg C-vitamiini, mis on ligi pool soovitatavast päevasest kogusest. C-vitamiin on oluline terve immuunsüsteemi säilitamiseks, vitamiinid A ja E on olulised rakkude kaitsmiseks kahjulike keskkonnategurite eest ning naha ja juuste tervise jaoks. Mooruspuumarjad sisaldavad ka flavonoide (näiteks resveratrooli, millel on eriti tugevad antioksüdantsed omadused). Väidetavalt võivad mooruspuumarjad aidata tugevdada verd ja parandada selle koostist, seega sobib neid kasutada aneemia korral. Marjad on kasulikud südamele ja närvisüsteemile, külmetushaiguste ennetamiseks, neil on antiseptilised ja põletikuvastased omadused.
NB! Siin esitatud teavet ei tohiks tõlgendada kui soovitust ravi või muud tüüpi terviseprobleemide kohta. Soovitame teha isiklikke terviseotsuseid pärast erinevate teabeallikate hindamist.