Mahe kadakamarjad
Alates 1.71€
Mahekadaka marjad
Kadakamarju on nende ravi- ja kulinaarsete omaduste tõttu kasutatud juba sajandeid, alates Vana-Egiptusest, Kreekast ja Roomast. Traditsiooniliselt on neid kasutatud seedimise parandamiseks, kuseteede infektsioonide raviks ja loodusliku antiseptikuna. Kadakamarjad on rikkad antioksüdantide ja põletikuvastaste ühendite poolest.
Soovitatav annus on tavaliselt 1-2 grammi kuivatatud marju päevas. Need on üldiselt ohutud mõõdukates kogustes, kui neid tarbitakse koos toiduga.
Tähelepanu! Nende tugevad diureetilised omadused võivad olla problemaatilised neeruprobleemidega inimestele. Mõnedel inimestel võivad need põhjustada allergilisi reaktsioone. Rasedad naised peaksid kadakamarjade tarbimist võimalike riskide tõttu vältima.
Euroopa köögis kasutatakse kadakamarju marinaadides, lisatakse marineerimissegudele, kastmete maitsestamiseks või džinni peamise koostisosana. Neid kasutatakse enamasti maitseainena ja taimetee komponendina.
Kuivatatud kadakamarju kasutatakse köögiviljade, eriti oaroogade maitsestamiseks.
Kadakamarju kasutatakse sageli Skandinaavia, Prantsuse ja Saksa köökides. Kasutades neid koos küüslaugu ja ürtidega (majoraan, rosmariin, tüümian), annavad kadakamarjad roogadele spetsiifilise maitse.
NB! Siin esitatud teavet ei tohiks tõlgendada kui soovitust ravi või muud tüüpi terviseprobleemide kohta. Soovitame teha isiklikke terviseotsuseid pärast erinevate teabeallikate hindamist.
100% mahekadaka marjad
-
Hoida kuivas kohas.