Kuivatatud mahe vetikaspagetid
Alates 2.30€
Kuivatatud mahevetika spagetid
Mahepõllumajanduslikult kasvatatud veetustatud merevetika spagetid. Merevetikad on käsitsi korjatud looduslikust keskkonnast Galiitsia rannikutl (Biskaia lahelt ja Portugali vetest). Vetikad dehüdreeritakse madalal temperatuuril.
Värsked vetikad on pruuni värvi, piklikud, kitsa kujuga ja omandavad keetmisel rohelise tooni. Tekstuurilt lihav ja joodi maitsega.
Madala rasvasisaldusega
Suhkruvaba
Kiudainerikas.
Kasutusviis: Enne kasutamist tuleb toodet eeltöödelda: kas keeta 10 minutit või leotada 20 minutit vees, seejärel vahetada vesi ja leotada veel 20 minutit (kuivatatud vetika mass suureneb viis korda).
Serveerimissoovitused: rehüdreeri või keeda salatite ja muude roogade lisandiks. Kasutatakse makaronide, riisi, hautiste, suppide ja suupistete koostisosana.
Sobib tarbimiseks kõigile, välja arvatud imikud ja väikelapsed.
Sobib veganitele ja taimetoitlastele.
Umbes 2 g dehüdreeritud ja 9 g rehüdreeritud vetikaspagette sisaldab 150 µg joodi (SPK vastavalt EL määrusele nr 1169/2011).
Kuivatatud mahevetika spagetid (Himanthalia elongata)
Dehüdreeritud toode:
Energeetiline väärtus 702 kJ / 170 kcal
Rasvad 1 g
- millest küllastunud rasvhapped 0,4 g
Süsivesikud 15 g
- millest suhkrud 0 g
Kiudained 36 g
Valgud 7,5 g
Sool 7,9 g
Mineraal - Jood 7735 µg (5157% SPK*)
Rehüdreeritud toode:
Energeetiline väärtus 211 kJ / 51 kcal
Rasvad <0,5 g
- millest küllastunud rasvhapped 0,1 g
Süsivesikud 3,2 g
- millest suhkrud 0 g
Kiudained 14 g
Valgud 2,2 g
Sool 1,1 g
Mineraal - Jood 1691 µg (1128% SPK*)
* SPK – soovituslik päevane kogus
Umbes 2 g dehüdreeritud ja 9 g rehüdreeritud vetikaspagette sisaldab 150 µg joodi (SPK vastavalt EL määrusele nr 1169/2011).
Hoida toatemperatuuril kuivas kohas ja korralikult suletud pakendis.