Kuivatatud mahe vetikas Kombu

Alates 2.97

Päritoluriik: EL

Parim enne: 2026 12 31

EKO
LT-EKO-001
ES žemės ūkis
Ekologinis žemės ūkis
Tootekood: 190014 Kategooria: , Silt: , ,
Kirjeldus

Toode on valmistatud söödavast merevetikast Kombu (Laminaria ochroleuca). Euroopa päritolu merevetikad on kuivatatud ja tükeldatud. Toores merevetikas dehüdreeritakse madalal temperatuuril.

Kombu vetikat kasutatakse traditsiooniliselt hautiste, suppide, riisi ja kastmete maitsestamiseks. Vetikal on paksendavad omadused, mis on eriti kastmete valmistamisel väga kasulikud.

Omadused:
– Joodiallikas
– Ilma lisatud suhkruta
– Madala rasvasisaldusega
– Magneesiumi- ja kaaliumiallikas
– Lõhn ja maitse: merevesi ja õrn suitsulõhn, jodeeritud maitse
– Välimus: kollakaspruun merevetikas. Vetikatel ilmneda võiv valge värvus pärineb sooladest, mis toimivad loodusliku säilitusainena.
– Tekstuur: lihane ja kergelt krõmpsuv

Umbes 50 mg kuivatatud kombu vetikat sisaldab 150 μg joodi. Soovitatav on kontrollida joodi kogust lõpptootes.

Sobib tarbimiseks kõigile välja arvatud imikud ja väikelapsed (1-3 aastased). Sobib nii veganitele kui ka taimetoitlastele.

Retsept – Hautatud läätsed kombu vetikaga

Koostisained:
– 250 g läätsi
– 1 küüslauguküüs
– 2 väikest porgandit
– 120 g sibulat
– 10 g kuivatatud Kombu vetikat
– 2 küpset tomatit
– 100 g purustatud tomateid
– 75 g oliiviõli
– 1 loorberileht
– 1 teelusikatäis magusat paprikat
– 1 l köögiviljapuljongit
– Vajadusel lisa vett (1 osa läätsi vajab 2 ½ osa vett)

Valmistamine – pesta läätsed; – koorida ja pesta porgandid, tomatid, sibul, küüslauk ja hakkida peeneks; – prae potis õlis küüslauk, lisa hakitud sibul, kuubikuteks lõigatud porgand, kuivatatud Kombu, tükeldatud tomatid, tomatipüree ja paprika, prae; – lisa läätsed ja köögiviljapuljong ning keeda umbes 30-40 minutit. – serveeri sügaval taldrikul või kausis. Olgu toit ravimiks!

NB! Siin esitatud teavet ei tohiks tõlgendada kui soovitust ravi või muud tüüpi terviseprobleemide kohta. Soovitame teha isiklikke terviseotsuseid pärast erinevate teabeallikate hindamist.

Koostisosad

100% merevetikas Kombu (Laminaria ochroleuca)

Toiteväärtus

Dehüdreeritud – Hüdreeritud toode (keskmised väärtused 100 g kohta)
Energia – 745 kJ / 179 kcal – 136 kJ / 33 kcal
Rasvad – <0,5 g – 0 g
millest küllastunud rasvhapped – 0,1 g – 0 g
Süsivesikud – 18 g – 1,4 g
millest suhkrud – 0 g – 0 g
Kiudained – 34 g – 9,3 g
Valgud – 9,2 g – 2,1 g
Sool – 5,1 g – 0,38 g
Mineraalained: Jood – 426 110 μg (284 073 % NRV) – 23 324 μg (15 549 % NRV)

KOMBU puljong (keskmised väärtused 100 g kohta)
Energia – 5 kJ / 1 kcal
Rasvad – 0 g
millest küllastunud rasvhapped – 0 g
Süsivesikud – 0 g
millest suhkrud – 0 g
Kiudained – 0 g
Valgud – 0 g
Sool – 0,02 g
Mineraalained: Jood – 118 μg (70 % NRV)

Säilitustingimused

Hoida toatemperatuuril kuivas kohas. Pärast avamist hoida suletud anumas kuivas kohas.