Poleeritud poolitatud mahe toor-mungoad

Alates 1.45

100 g
14.50/kg
1.45
200 g
13.00/kg
2.60
300 g
12.50/kg
3.75
400 g
12.25/kg
4.90
500 g
11.50/kg
5.75
1 kg
11.50/kg
11.50
25 kg
9.78/kg
244.38
Päritoluriik: EL väline

Parim enne: 2027 01 31

EKO
LT-EKO-001
Ne ES žemės ūkis
Ekologinis žemės ūkis
Tootekood: 121016 Kategooriad: , Sildid: , , , ,
Kirjeldus

Poleeritud poolitatud mahe toor-mungoad

Mungubadel (tuntud ka kui rohelised oad) on pikk ajalugu Lõuna-Aasias, eriti Indias, kus neid on tarbitud tuhandeid aastaid. Munguba (Vigna radiata) on üks vanimaid kultiveeritud kaunvilju ning neid kasutatakse laialdaselt ajurveeda dieedis tänu nende kergele seeditavusele ja suurele toiteväärtusele.
Poleeritud ja poolitatud mungoad on mungoad, mis on kooritud ja poolitatud, seega valmivad kiiremini ja on mahedama maitsega. Neid kasutatakse traditsiooniliselt dal-roogades, suppides või isegi magusates magustoitudes, näiteks India mung dal halwas või kuulsas kitcharis, mis on India ajurveeda roog, mida peetakse kergeks, tasakaalustatud ja tervendavaks toiduks.
Need oad on äärmiselt mitmekülgsed – neid saab kasutada suppides, putrudes, hautistes või isegi pannkookides ja taimetoidukotlettides. Poolitatud mungoad on rikkad valkude, kiudainete, vitamiinide ja mineraalide poolest. Neid hindavad eriti veganid ja inimesed, kes järgivad kerget või detoksifitseerivat dieeti, kuna mungoad on seedesüsteemile head ega põhjusta gaase. Nad on suurepärane koostisosa igapäevasteks tervislikeks toitudeks.

Enne keetmist loputada ja leotada umbes 2-4 tundi.
Keeta umbes 30 minutit või kuni pehmenemiseni, kasutades vett vahekorras 1:3.
Soola lisada keetmisaja lõpupoole.

Poolitatud mungoa hautise retsept – mahe,  valgurikas roog, mis sobib suurepäraselt lisandiks või kergeks taimetoiduks.

Koostisosad:
1 tass poolitatud mungoaid
3 tassi vett
1 väike porgand, peeneks hakitud
1 sellerivars, kuubikuteks lõigatud
1 väike sibul, hakitud
1 küüslauguküüs, hakitud
1 loorberileht
1/2 tl kuivatatud tüümiani
1 supilusikatäis oliiviõli
Soola ja pipart maitse järgi
Natuke sidrunimahla (valikuline)
Värsket peterselli või koriandrit serveerimiseks

Valmistamine:
Loputada leotatud poolitatud mungoad, katta veega ja lasta keema tõusta. Lisada porgandid, seller, sibul, küüslauk, loorberileht ja tüümian. Hautada tasasel tulel umbes 30 minutit, kuni oad on pehmed, kuid säilitavad siiski oma kuju. Maitsestada soola ja pipraga ning niristada peale oliiviõli. Lisavärskuse saamiseks lisada veidi sidrunimahla. Serveerida kuumalt, puistada peale värsket peterselli või koriandrit. Sobib hästi täisteraleiva või kartulitega.

Toortoit ei ole universaalselt määratletud termin ja selle tõlgendused võivad erineda. See viitab toodetele, mida tootmisprotsessi käigus ei ole kuumutatud üle 45 °C, samuti päikesekuivatatud puuviljadele. Transporditemperatuure ei ole arvesse võetud, kuna nende kohta pole piisavalt usaldusväärseid andmeid. Peamiselt kasutatakse jahutusseadmeteta konteinereid ja veoautosid. Teave tootmis- ja töötlemistemperatuuride kohta põhineb meie tarnijate läbiviidud uuringutel.

NB! Siin esitatud teavet ei tohiks tõlgendada ravisoovitusena ega mis tahes muu terviseprobleemi korral. Soovitame teha isikliku tervisega seotud otsuseid pärast erinevate teabeallikate hindamist.

Koostisosad

Poleeritud ja poolitatud mungoad (Vigna radiata)*
* sertifitseeritud mahepõllumajandusest

Toiteväärtus

Toiteväärtus 100 g toote kohta:
Energeetiline väärtus 1356 kJ / 324 kcal
Rasvad 1,2 g
- millest küllastunud rasvhapped 0,3 g
Süsivesikud 46,3 g
- millest suhkrud 6,6 g
Kiudained 16,3 g
Valgud 23,9 g
Sool 0,04 g

Säilitustingimused

Hoida jahedas ja kuivas kohas.