Mahe gomasio – röstitud seesamiseemned meresoolaga
Alates 2.30€
Mahe gomasio – röstitud seesamiseemned meresoolaga
Gomasio (või gomashio) on traditsiooniline Jaapani maitseaine, mis põhineb röstitud seesamiseemnetel ja soolal. Selle nimi pärineb kahest jaapani sõnast: goma (seesam) ja shio (sool). Gomasiol on pikk kasutusajalugu Ida-Aasia köögis, eriti Jaapanis, kus seda on kasutatud nii toidu maitse parandamiseks kui ka tervislikuma alternatiivina tavalisele soolale. Seda vürtsi hinnatakse selle võime eest anda toidule sügav, pähkline maitse väiksema soolasisaldusega.
Gomasiot kasutatakse sageli riisi, köögiviljade, pasta või suppide maitsestamiseks. See on oma lihtsuse ja toiteväärtuse tõttu populaarne ka taimetoidu- ja makrobiootilistes dieetides – seesamiseemned on hea tervislike rasvade, valkude ja mineraalide allikas. Oma intensiivse maitse tõttu sobib gomasio looduslikuks maitsetugevdajaks, aidates vähendada toidu üldist soola tarbimist.
Välimus/värvus: beež-helepruun
Maitse/lõhn: iseloomulik intensiivne seesamimaitse, vürtsikas, soolane
Konsistents: jämedalt jahvatatud teraviljapulber
NB! Siin esitatud teavet ei tohiks tõlgendada ravi või muude terviseprobleemide soovitusena. Soovitame teha isikliku tervisega seotud otsuseid pärast erinevate teabeallikate hindamist.
Röstitud SEESAMIseemned*, meresool
* sertifitseeritud mahepõllumajandusest
Toiteväärtus 100 g toote kohta:
Energeetiline väärtus 2312 kJ / 553 kcal
Rasvad 46,5 g
- millest küllastunud rasvhapped 7 g
Süsivesikud 9,5 g
- millest suhkrud 0 g
Kiudained 10,5 g
Valgud 18,8 g
Sool 4,6 g
Hoida jahedas ja kuivas kohas.