Mahe gomasio – röstitud seesamiseemned meresoolaga

Alates 2.30

50 g
46.00/kg
2.30
100 g
43.00/kg
4.30
200 g
41.50/kg
8.30
300 g
41.00/kg
12.30
400 g
40.75/kg
16.30
500 g
40.00/kg
20.00
1 kg
40.00/kg
40.00
5 kg
34.00/kg
170.00
Päritoluriik: EL väline

Parim enne: 2026 03 07

EKO
LT-EKO-001
Ne ES žemės ūkis
Ekologinis žemės ūkis
Tootekood: 170111 Kategooriad: , , Sildid: ,
Kirjeldus

Mahe gomasio – röstitud seesamiseemned meresoolaga

Gomasio (või gomashio) on traditsiooniline Jaapani maitseaine, mis põhineb röstitud seesamiseemnetel ja soolal. Selle nimi pärineb kahest jaapani sõnast: goma (seesam) ja shio (sool). Gomasiol on pikk kasutusajalugu Ida-Aasia köögis, eriti Jaapanis, kus seda on kasutatud nii toidu maitse parandamiseks kui ka tervislikuma alternatiivina tavalisele soolale. Seda vürtsi hinnatakse selle võime eest anda toidule sügav, pähkline maitse väiksema soolasisaldusega.

Gomasiot kasutatakse sageli riisi, köögiviljade, pasta või suppide maitsestamiseks. See on oma lihtsuse ja toiteväärtuse tõttu populaarne ka taimetoidu- ja makrobiootilistes dieetides – seesamiseemned on hea tervislike rasvade, valkude ja mineraalide allikas. Oma intensiivse maitse tõttu sobib gomasio looduslikuks maitsetugevdajaks, aidates vähendada toidu üldist soola tarbimist.

Välimus/värvus: beež-helepruun
Maitse/lõhn: iseloomulik intensiivne seesamimaitse, vürtsikas, soolane
Konsistents: jämedalt jahvatatud teraviljapulber

NB! Siin esitatud teavet ei tohiks tõlgendada ravi või muude terviseprobleemide soovitusena. Soovitame teha isikliku tervisega seotud otsuseid pärast erinevate teabeallikate hindamist.

Koostisosad

Röstitud SEESAMIseemned*, meresool
* sertifitseeritud mahepõllumajandusest

Toiteväärtus

Toiteväärtus 100 g toote kohta:
Energeetiline väärtus 2312 kJ / 553 kcal
Rasvad 46,5 g
- millest küllastunud rasvhapped 7 g
Süsivesikud 9,5 g
- millest suhkrud 0 g
Kiudained 10,5 g
Valgud 18,8 g
Sool 4,6 g

Säilitustingimused

Hoida jahedas ja kuivas kohas.