Päevalilleseemned on tõeline toitainete aare. Need on rikkad oluliste toitainete, sealhulgas E- ja B-vitamiini, magneesiumi, fosfori ja seleeni poolest. E-vitamiin, võimas antioksüdant, mängib olulist rolli rakkude kaitsmisel oksüdatiivsete kahjustuste eest, samas kui B-vitamiinid aitavad kaasa energia metabolismile. Need seemned on ka suurepärane küllastumata rasvade allikas, eriti linoolhape, mis on kasulik südame tervisele. Nende toitainete koostis aitab vähendada põletikku, toetab südame tervist potentsiaalselt kolesteroolitaset ja vererõhku langetades ning aitab reguleerida veresuhkrut, mistap on päevalilleseemned heaks vahepalaks diabeetikutele. Lisaks soodustab kõrge kiudainesisaldus seedimist ning seleeni olemasolu tugevdab immuunsüsteemi.
Päevalilleseemnete lisamine oma dieeti on lihtne. Neid saab nautida toitva vahepalana, röstida ja maitse järgi maitsestada. Need seemned lisavad mõnusat krõmpsu ja toiteväärtust salatitele, küpsetistele nagu leib ja muffinid ning neid saab segada kuiva hommikusöögi või müsli sisse. Need sobivad suurepäraselt ka smuutidesse või pudru lisandiks.
Alternatiivina pähklivõile võib päevalilleseemned püreestada ühtlaseks määritavaks kreemiks, millest saab suurepärase vegankastme.
Toiduvalmistamisel saab neid kasutada köögiviljaroogades ja hautistes.
Jahvatatud päevalilleseemneid saab kasutada osalise jahu asendajana erinevates retseptides. Päevalilleseemnete kõrge kalorisisalduse tõttu on oluline nautida neid mõõdukalt, eriti neil, kes jälgivad oma kaalu.
NB! Siin esitatud teavet ei tohiks tõlgendada kui soovitust ravi või muud tüüpi terviseprobleemide kohta. Soovitame teha isiklikke terviseotsuseid pärast erinevate teabeallikate hindamist.