Criollo mahe toor-kakaovõi tükid

Alates 8.40

100 g
84.00/kg
8.40
200 g
82.50/kg
16.50
300 g
82.00/kg
24.60
400 g
81.75/kg
32.70
500 g
81.00/kg
40.50
1 kg
81.00/kg
81.00
25 kg
68.85/kg
1,721.25
Päritoluriik: Peruu

Parim enne: 2027 06 10

EKO
LT-EKO-001
Ne ES žemės ūkis
Ekologinis žemės ūkis
Tootekood: 150017 Kategooria: , Silt: , , ,
Kirjeldus

Criollo mahe toor-kakaovõi tükid

Kakaopuu (Theobroma Cacao L, criollo) on pärit Amazonase vihmametsast. Maiad ja asteegid pidasid seda puud pühaks. Peruus kasvatatud mahe kakaooad sisaldavad rohkem antioksüdante kui punane vein või roheline tee ning on tõelised mineraalide allikad. Käsitsi korjatud toored Criollo kakaooad valitakse välja ja kääritatakse neist ainult parimad. See vähendab kakaoubade kibedust. Seejärel nad külmpressitakse. Sel viisil toodetud toor-kakaovõi säilitab enamuse ubade mikroelementidest.

Looduslike supertoitude maailmas on kakaovõi ja toor-kakaovõi kaks luksuslikku koostisosa, millel on erinevad maitsed ja suur kasu tervisele. Kakaoubadest valmistatud sametised maiuspalad on pälvinud erilise koha kokkade, tervisehuviliste ja šokolaadisõprade südames. Soovime rõhutada nende kasu tervisele ning kulinaarseid ja loomingulisi viise, kuidas sellest suurepärasest koostisosast maksimumi võtta.

Kakaovõi ja toor-kakaovõi: Kakaovõi valmistamine hõlmab kakaoubade kääritamist, kuivatamist, röstimist, jahvatamist ja pressimist, et eraldada rasv kakao kuivainest.
Kakaovõi ja toor-kakaovõi viitavad üldiselt samale tootele, milleks on kakaoubadest eraldatud rasv. Mõistet RAW (toor) kasutatakse rõhutamaks, et toor-kakaovõi on looduslik, kuumutamata ja ilma lisanditeta.
Kakaovõi on sile, elevandiluu värvi mass, millel on peen šokolaadiaroom ja mahe maitse.
Toor-kakaovõi on tugevama šokolaadimaitsega ja säilitab rikkalikuma värvi.

Võimalikud kõrvaltoimed: Kakaovõi ja toor-kakaovõi on väikestes kogustes tarbides enamiku inimeste jaoks üldiselt ohutud. Kuid nende rasvasisalduse tõttu võib liigne tarbimine põhjustada seedeprobleeme. Samuti peaksid ettevaatlikud olema inimesed, kes on kakao suhtes allergilised või tundlikud.

Kasutamine:
Šokolaadi valmistamine – šokolaadide peamine koostisosa kakaovõi võimendab maitset ja lisab kreemjat tekstuuri.
Küpsetised – kasutada küpsetusretseptides kakaovõid või toor-kakaovõid, et lisada oma kookidele, küpsistele ja muudele hõrgutistele maitserikkust ja niiskust.
Nahahooldus – lisada looduslikele nahahooldustoodetele kakaovõid või toor-kakaovõid, et luua hämmastavaid kreeme või palsameid.

Kakaovõi on luksuslik looduse kingitus, millel on ainulaadsed omadused ja maitseprofiilid. Kakaovõi on pehme ja kreemja koostisega, toor-kakaovõi aga võlub intensiivse šokolaadiaroomiga. Mõlemal kakaomassil on palju tervisega seotud eeliseid, alates südame tervise toetamisest kuni naha toitmiseni.
Olenemata sellest, kas oled innukas šokohoolik, kulinaariaekspert või tervisehuviline, on nii kakaovõi kui ka toor-kakaovõi elule suurepärane ja toitev lisa.

Allikad: Readcacao.com, Healthline.com

NB! Siin esitatud teavet ei tohiks tõlgendada kui soovitust ravi või muud tüüpi terviseprobleemide korral. Soovitame teha isiklikke terviseotsuseid pärast erinevate teabeallikate hindamist.

Koostisosad

100% mahe toor-kakaovõi

Toiteväärtus

Energeetiline väärtus 3747,52 kJ / 895,68 kcal
Rasvad 99,4 g
- millest küllastunud rasvhapped 65,23 g
Süsivesikud 0,1 g
- millest suhkrud 0 g
Valgud 0,17 g
Kiudained <0,1 g
Sool 3,89 g

Säilitustingimused

Hoida jahedas ja kuivas kohas otsese päikesevalguse eest kaitstult.