Maitsepärmi helbed

Alates 3.30

Päritoluriik: EL sisene / EL väline

Parim enne: 2027 01 16

Kirjeldus

Maitsepärm on kulinaarse maailma vallutanud. See deaktiveeritud pärm on muutunud veganite, taimetoitlaste ja terviseteadlike inimeste toitumise põhitooteks.

Mis on deaktiveeritud maitsepärm?
Deaktiveeritud maitsepärm, nagu õllepärm, pärineb Saccharomyces cerevisiae liikidest. Pärm deaktiveeritakse tootmisprotsessi käigus ja nii muutub see passiivseks. Deaktiveerimine toimub kuumtöötlemise ajal, mis säilitab pärmi toiteväärtuse, kuid peatab käärimisprotsessi. Tulemuseks on maitsev juustulaadne maitse, mis muudab maitsepärmi suurepäraseks piima ja juustu asendajaks taimses dieedis.

Maitsepärmi eelised:
Rikas B-vitamiinide poolest: maitsepärm sisaldab olulisi B-vitamiine, sealhulgas B1, B2, B3, B6 ja B12. Need vitamiinid mängivad olulist rolli energiavahetuses, närvide talitluses ja üldises heaolus.
Valguallikas: sisaldab kõiki üheksat asendamatut aminohapet, mis muudab selle väärtuslikuks valguallikaks veganitele ja taimetoitlastele.

Võimalikud kõrvaltoimed:
Deaktiveeritud maitsepärm on enamiku inimeste jaoks ohutu, kui seda kasutada mõõdukalt. Nagu iga uue toidu puhul, võib mõnedel inimestel siiski esineda väiksemaid kõrvaltoimeid, nagu seedehäired või allergilised reaktsioonid. Kaasuvate terviseprobleemidega, eriti seede- või sooleprobleemidega inimestel, võib maitsepärmi liigne tarbimine sümptomeid mõnikord süvendada. Tuleb olla ettevaatlik!

Maitsepärmi kasutamine:
Maitsepärmi kulinaarne mitmekülgsus muudab selle paljude taimsete köökide lemmikkomponendiks. Soolased maitseained: juustu maitse saamiseks puistada plaksumaisile, röstitud köögiviljadele või makaroniroogadele. Vegan juustukaste: saab valmistada kreemja ja maitsva vegan juustukastme, segades maitsepärmi taimse joogi ja vürtsidega. Kasutada kastmena erinevate roogade juurde. Toidu hulka segamine: roogadele rikkalikkuse lisamiseks segada maitsepärmi suppide, hautiste või salatikastmete sisse. Taimne valgusisaldus: lisada seda smuutidele või salatitele veidi peale puistates.

Maitsepärm on kulinaarne pärl, mis lisab roogadele nii maitset kui ka toiteväärtust. Maitsepärmi müüakse helveste, graanulite või pulbrina. Kõik nad on loomulikult madala kalorsusega, suhkruvabad, gluteenivabad ja 100% taimsed. Olenemata sellest, kas järgida taimset elustiili või soovida lihtsalt oma toitumist parandada, võlub see hämmastav koostisosa kindlasti maitsemeeli. Kui valida kvaliteetne mahetoode, võib nautida selle kasu tervisele. Nagu iga toitumise muudatuse puhul, tuleb jälgida oma keha ja olla oma köögis loominguline.

Maitsepärmi jaoks ei ole kindlat päevast annust, kuid üldine soovitus on enamiku täiskasvanute jaoks umbes 1-2 supilusikatäit (15-30 grammi) päevas. See kogus võib varieeruda sõltuvalt individuaalsetest toitumisvajadustest ja eelistustest.

Allikad: https://www.healthline.com, https://www.medicalnewstoday.com

NB! Siin esitatud teavet ei tohiks tõlgendada kui soovitust ravi või muud tüüpi terviseprobleemide korral. Soovitame teha isiklikke terviseotsuseid pärast erinevate teabeallikate hindamist.

Koostisosad

100% maitsepärmi helbed

Toiteväärtus

Energeetiline väärtus 1426 kJ / 341 kcal
Rasvad 6,4 g
- millest küllastunud rasvhapped 1,2 g
- millest monoküllastunud rasvhapped 5,1 g
- millest polüküllastumata rasvhapped 0,1 g
Süsivesikud 9,1 g
- millest suhkrud 0,2 g
Kiudained 27,1 g
Valgud 48,1 g
Sool 0,2 g
B1-vitamiin 1,4 mg
B2-vitamiin 3,4 mg
B6-vitamiin 4,5 mg
Foolhape 24,1 mg
B5 (pantoteenhape) 5,6 mg
Foolhape 39,5 µg
Fosfor 1110 mg
Tsink 12 mg

100 g tootest saab keskmine täiskasvanu oma päevasest kogusest 8400 kJ / 2000 kcal.
Energiaväärtus on arvutatud EL määruse nr. 1169/2011 järgi.

Säilitustingimused

Hoida jahedas ja kuivas kohas.