Külmkuivatatud mahe acerola pulber
Alates 6.80€
Külmkuivatatud maheacerola pulber
Acerola ehk Barbadose kirss on Kesk- ja Lõuna-Ameerikast pärit mari. See kuulub Malpighiaceae sugukonda ja kasvab kuni 4,5 meetri kõrguseks puuks. Puul on laiad oksad ja igihaljad ovaalsed lehed. Väikesed roosakasvalged õied muutuvad punakasoranžideks või erkpunasteks mahlasteks viljadeks, mis on kuju poolest ümarad.
Acerola sort Malpighia glabra on eriti rikas C-vitamiini poolest, mis annab talle hapu maitse. See sobib ideaalselt palju C-vitamiini vajavate toodete valmistamiseks. Acerola on rikas ka teiste vitamiinide ja mineraalide (kaltsium, kaalium, raud) poolest.
Acerola söödav osa on vili (botaaniliselt mari), mida on Euroopas lubatud puuviljana müüa. Acerola korjatakse tavaliselt roheliselt, kuna siis säilitab see kõige rohkem C-vitamiini – sel kujul võib see sisaldada kaks korda rohkem C-vitamiini kui küps vili. Kuna vili rikneb pärast koristamist kiiresti – muutub 3–5 päeva jooksul peaaegu tarbimiskõlbmatuks, siis acerola külmkuivatatakse, et säilitada võimalikult palju selle toitaineid.
Külmkuivatatud acerolapulber pärineb Brasiiliast, mis on üks maailma suurimaid acerola tootjaid. Sertifitseeritud vastavalt mahetoodete määrusele (EL) 2018/848 ja Ühendkuningriigi mahepõllumajanduslikele standarditele, mille on heaks kiitnud Soil Association koodiga GB-ORG-05.
Serveerimissoovitused:
Pulber on valmis söömiseks niisama kui ka toiduvalmistamise koostisosana.
Soovituslik tarbimiskogus: 3-5 g päevas.
Kasutamine:
Segada acerola pulber veega, tarbida värskendava joogina.
Lisada kokteilidele, smuutidele või mahladele;
Kasutada magustoitudes nagu jäätis, koogid või puuviljasalatid;
Lisada kuivale hommikusöögile, pudrule või müslile;
Küpsetiste või kastmete koostisosana.
Acerola on looduslik ja toitev vili, kuid oma äärmiselt kõrge C-vitamiini sisalduse tõttu võib see mõnedel inimestel põhjustada kergeid seedehäireid, eriti suurtes kogustes tarbimisel. Harvadel juhtudel võivad esineda allergilised reaktsioonid. Kui on terviseprobleeme või võtate ravimeid, tuleb olla acerola tarbimisel ettevaatlik.
NB! Siin esitatud teavet ei tohiks tõlgendada kui soovitust ravi või muud tüüpi terviseprobleemide kohta. Soovitame teha isiklikke terviseotsuseid pärast erinevate teabeallikate hindamist.
100% külmutatud maheacerola püree
Toitumisalane teave | 100 g | 5 g | %RM\* (100 g)| %RM\* (5 g)
------------------- | ------------------- | ---------------- | -------------- | -------------
Energeetiline väärtus | 1371 kJ / 324 kcal | 69 kJ / 16 kcal | – | –
Rasvad | 0,4 g | 0 g | – | –
– millest küllastunud rasvhapped | 0,2 g | 0 g | – | –
– monoküllastumata rasvhapped | 0,1 g | 0 g | – | –
– polüküllastumata rasvhapped | 0,1 g | 0 g | – | –
Süsivesikud | 67 g | 3,4 g | – | –
– millest suhkrud | 19 g | 1 g | – | –
Kiudained | 8,8 g | 0,4 g | – | –
Valgud | 8,3 g | 0 g | – | –
Sool | 0,34 g | 0,02 g | – | –
**C-vitamiin** | 12068 mg | 603 mg | **15085%** | **754%**
Kaalium | 1906 mg | 95 mg | 95% | 5%
Kaltsium | 86 mg | 4 mg | 11% | 1%
Raud | 3,4 mg | 0,2 mg | 24% | 1%
* %RM – Toitainete päevane võrdlusväärtus täiskasvanutele
** – C-vitamiini päevane võrdlusväärtus täiskasvanutele % 100g ja 5g toote kohta
Hoida kuivas ja jahedas kohas tihedalt suletuna.