Mahe tapiokk (maniokitärklis)
Alates 0.96€
Mahe tapiokk ehk maniokitärklis
Tapioki (Manihot esculenta) jahu, tuntud ka kui maniokitärklis, on populaarne gluteenivaba alternatiiv nisujahule, mis on saadud Lõuna-Ameerikast pärit tärkliserikkast mugulast maniokist (kassava). Tapiokijahu on viimastel aastatel populaarsust kogunud tänu oma mitmekülgsusele ja sobivusele erinevate toitumisvajaduste rahuldamiseks.
Kasutamine:
Gluteenivabad küpsetised: tapiokijahust saab valmistada gluteenivaba leiba, kooke, muffineid, pannkooke ja küpsiseid. See annab küpsetistele kerge tekstuuri.
Paksendaja: see on suurepärane paksendaja kastmete, suppide ja pudingite jaoks. Tapiokitärklise kasutamiseks paksendajana sega see enne kuumale segule lisamist väikese koguse külma vedelikuga.
Küpsetamine: Tapiokijahu saab kasutada riivsaia gluteenivaba alternatiivina.
Gluteenivabad jahusegud: Tapiokijahu kasutatakse paljudes gluteenivabades jahusegudes, et jäljendada nisujahu tekstuuri. Teadlikult ja mõõdukalt kasutades võib tapiokijahu avada kulinaarsete võimaluste maailma neile, kes otsivad gluteenivabu alternatiive.
Tapiokitärklis ei oma spetsiifilist maitset ja lõhna, seega ei muuda see roogade maitset.
NB! Siin esitatud teavet ei tohiks tõlgendada kui soovitust ravi või muud tüüpi terviseprobleemide kohta. Soovitame teha isiklikke terviseotsuseid pärast erinevate teabeallikate hindamist.
100% mahe tapiokk (maniokitärklis)
Energiasisaldus: 1367 kJ / 322 kcal
Valgud: 0 g
Rasvad: 0 g
– millest küllastunud rasvhapped: 0 g
Süsivesikud: 80 g
– millest suhkrud: 4,0 g
Kiudained: 0,9 g
Sool: 0,01 g
Hoida jahedas ja kuivas kohas.