Valged mahe oad
Alates 0.95€
Valged maheoad
Väikesed valged oad, tuntud ka kui väikesed cannellini oad, on toitvad kaunviljad, mida hinnatakse nende maheda maitse poolest. Need on suurepärased taimse valgu, kiudainete ja oluliste toitainete allikad. Tänu oma kõrgele kiudainesisaldusele toetavad need oad seedetrakti tervist ning nende valk on eriti kasulik taimetoitlastele ja veganitele. Lisaks on oad loomulikult madala rasvasisaldusega ja kolesteroolivabad.
Väikesed valged oad on mitmekülgsed ja kergesti valmistatavad. Need sobivad nii soojadesse kui ka külmadesse roogadesse – toekatest suppidest ja hautistest kuni värskendavate salatite või määreteni.
Enne keetmist tuleks kuivatatud ube üleöö leotada või keeta vähe aega ja siis seista lasta – see lühendab lõplikku keetmisaega ja parandab seeditavust.
Keedetud oad hoiavad oma kuju hästi, mistõttu sobivad need ideaalselt selliste roogade jaoks nagu minestronesupp, valge oa tšilli või Vahemere salat. Tänu oma mahedale maitsele imavad need oad suurepäraselt vürtside ja muude koostisosade maitseid erinevates roogades.
Valmistamine:
Leotada ube vees umbes 8 tundi (või üleöö).
Pärast leotamist loputada ja täita keedunõu puhta veega.
Hautada keskmisel kuumusel umbes 1-1,5 tundi, kuni oad pehmenevad.
Survepotis keetmisel on valmimisaeg 20–30 minutit. Küpsetusaeg sõltub sellest, kui pehmeid ube soovida, ja sellest, kas kasutada neid salati või hautise jaoks.
Küpsetamise viimases etapis võib maitsestada soola ja vürtsidega.
NB! Siin esitatud teavet ei tohiks tõlgendada kui soovitust ravi või muud tüüpi terviseprobleemide kohta. Soovitame teha isiklikke terviseotsuseid pärast erinevate teabeallikate hindamist.
100% valged maheoad
Energeetiline väärtus 1498 kJ / 353 kcal
Rasvad 1,5 g
- millest küllastunud rasvhapped 0,2 g
Süsivesikud 60,7 g
- millest suhkrud 0 g
Kiudained 15,3 g
Valgud 22,3 g
Sool 0 g
Hoida kuivas ja jahedas kohas.